Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

ING scanner als alternatief voor TAN-code

06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ING 930x520
ING komt volgend jaar met de ING Scanner, als alternatief voor klanten die geen smartphone of tablet hebben om de mobiele app van de bank te gebruiken. Hiermee zet het financiële concern weer een volgende stap richting het einde van de voor miljoenen Nederlanders bekende TAN-code.
Met dit nieuwe apparaatje kunnen ING-klanten straks hun betaalopdrachten bevestigen. Dat gaat dan door bij het internetbankieren een bepaalde kleurencode op het scherm te scannen en vervolgens een cijfercode in te typen, zoals bij de Rabobank al langer gebruikelijk is voor transacties.

Einde TAN-code nabij

Na ruim dertig jaar is het einde van de TAN-code per sms of van een papieren lijst nabij. Sinds begin 2017 is het bij ING al mogelijk om opdrachten via de app te bevestigen. ING heeft naar eigen zeggen 3,9 miljoen particuliere en zakelijke klanten die voor hun bankzaken gebruik maken van de app. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen.

ING scanner aanvragen

Klanten die nog werken met een papieren lijst met TAN-codes om hun betalingen te bevestigen, kunnen de ING Scanner, in het voorjaar van 2019, als eerste aanvragen. Daarna volgen mensen die nu TAN-codes per sms toegestuurd krijgen. De bank belooft zijn circa 1 miljoen digitale klanten die nog niet op de app overgestapt zijn, een bericht te sturen zodra ze het apparaatje kunnen aanvragen. Tot die tijd gebruiken zij nog een TAN-code.
Bron: ANP/ ING

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!