Kassa

ING scanner als alternatief voor TAN-code

06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
ING 930x520
ING komt volgend jaar met de ING Scanner, als alternatief voor klanten die geen smartphone of tablet hebben om de mobiele app van de bank te gebruiken. Hiermee zet het financiële concern weer een volgende stap richting het einde van de voor miljoenen Nederlanders bekende TAN-code.
Met dit nieuwe apparaatje kunnen ING-klanten straks hun betaalopdrachten bevestigen. Dat gaat dan door bij het internetbankieren een bepaalde kleurencode op het scherm te scannen en vervolgens een cijfercode in te typen, zoals bij de Rabobank al langer gebruikelijk is voor transacties.

Einde TAN-code nabij

Na ruim dertig jaar is het einde van de TAN-code per sms of van een papieren lijst nabij. Sinds begin 2017 is het bij ING al mogelijk om opdrachten via de app te bevestigen. ING heeft naar eigen zeggen 3,9 miljoen particuliere en zakelijke klanten die voor hun bankzaken gebruik maken van de app. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen.

ING scanner aanvragen

Klanten die nog werken met een papieren lijst met TAN-codes om hun betalingen te bevestigen, kunnen de ING Scanner, in het voorjaar van 2019, als eerste aanvragen. Daarna volgen mensen die nu TAN-codes per sms toegestuurd krijgen. De bank belooft zijn circa 1 miljoen digitale klanten die nog niet op de app overgestapt zijn, een bericht te sturen zodra ze het apparaatje kunnen aanvragen. Tot die tijd gebruiken zij nog een TAN-code.
Bron: ANP/ ING
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

ahoffer1948
ahoffer194829 jul. 2019 - 9:09

Wij waren echt wel tevreden met de tan codes. Echter, wij werden gedwongen om met de app onze overschrijvingen te bevestigen. Is gelukt, alleen jammer dat de handleiding zo summier was. Mijn probleem is dat betalen met ideal (bij bijna al mijn internet bestellingen) niet lukt. Hier wordt om een tancode gevraagd. Had ik net weggegooid. Nu moet ik naar een servicepunt om een mobiel nummer door te geven zodat ik daarop een tancode kan ontvangen. Maarrrrr dat had ik toch!!!!

ruud
ruud8 nov. 2018 - 0:46

het is van de gekke, steeds meer organisaties gaan gebruik maken van de sms dubbele verificatie, zoals de zorgverzekeraars, betaaldiensten en overige dienstverleners en juist deze door de nederlanders op de been geholpen bank stapt daar van af.zij moeten mij een gratis smartfoon geven, die ik zeker niet wil gebruiken uit principe,  waarvoor zij de kosten moeten vergoeden, immers niet vergeten, zij verdienen nog steeds bakken euro's met ONZE pieken

annie van es
annie van es7 nov. 2018 - 23:46

precies hetzelfde apparaatje als de Rabo heeft

cleaninglady
cleaninglady7 nov. 2018 - 20:00

Wat vrijmark zegt is een feit. Laat de ING ook eens aangeven of voor dit apparaat een vergoeding betaald moet worden of dat de algemene tarieven weer omhoog gaan zoals de laatste keer gebeurd is. Men bedenkt van alles om maar weer tarieven te kunnen verhogen en dat geldt niet alleen voor de ING.

vrijmark
vrijmark7 nov. 2018 - 18:59

En wie gaat dat betalen want de banken zijn niet te vertrouwen die zien in alles een optie om de tarieven te verhogen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!