Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING betaalt steun mogelijk eerder terug

06-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ING-betaalpas_01.jpg
ING gaat mogelijk eerder het restant van de in 2008 ontvangen staatssteun terugbetalen. Dat bleek woensdag uit een presentatie bij de tweedekwartaalcijfers.
Overboeking
De bank betaalde eind maart de voorlaatste termijn van 1,225 miljard euro aan de overheid terug. De laatste overboeking van ruim 1 miljard euro vindt uiterlijk in mei 2015 plaats, liet ING eerder weten. Maar een snellere terugbetaling ,,wordt overwogen'' na de uitkomst van het diepgravende onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) naar de balansen van banken (de zogeheten Asset Quality Review of AQR) en de stresstesten die op basis daarvan moeten uitwijzen of banken economische schokken kunnen doorstaan.
Voorlopige uitslag
De ECB liet in juli weten dat banken in september of oktober een voorlopige uitslag krijgen van de testen, die worden uitgevoerd bij de 128 grootste banken van de eurozone.
Succesvol afgerond
Bestuursvoorzitter Ralph Hamers liet in een toelichting weten dat ING vasthoudt aan het voornemen de staatssteun ,,zo snel als mogelijk'' terug te betalen. Eerder werd nog gewacht op de beursgang van verzekeringsbedrijf NN (Nationale-Nederlanden). Die is inmiddels succesvol afgerond, waardoor nu alleen het bankenonderzoek van de ECB is overgebleven als horde voor een definitief besluit over het moment van terugbetalen. ANP

Meer over:

diginieuws, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!