Kassa

In- en uitchecken met bankpas en creditcard getest

25-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sneltrein trein 930 x 520
Enkele grote banken, creditcardbedrijven en andere partijen bereiden een proef voor waarbij je met je bankpas of creditcard kan reizen in het openbaar vervoer. De bedoeling is dat reizigers straks kunnen in- en uitchecken met hun betaalkaart, waarbij de reiskosten automatisch worden afgeschreven. De technologie werkt met de NFC-chip die in bankpassen zit.

Proefdraaien op NS-traject

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, die meewerkt aan de voorbereidingen voor deze proef, is het vooralsnog de bedoeling dat de proef gaat plaatsvinden op het NS-traject Leiden - Den Haag en in Haagse trams van de HTM. ,,Dat is de insteek. Maar wij zijn nog in de voorbereidende fase, dus ik sluit niet uit dat er nog wijzigingen komen in de opzet ervan", zegt de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD.

Landelijk als proef slaagt

De bedoeling is dat de pilot nog dit jaar van start gaat. ,,Als die succesvol is, dan betrekken we de gezamenlijke ov-bedrijven erbij en rollen we het initiatief landelijk verder uit", aldus de woordvoerder.
Bij de proef zijn ook de NS en Translink betrokken. Dinsdag werd nog bekend dat een proef om te betalen voor reizen met de mobiele telefoon, uitgevoerd door Translink, volledig is mislukt. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

pk49
pk4929 apr. 2018 - 12:09

na allle ervaringen.met slecht werkende en weigerende pasjes mag ik wat sceptisch zijn?

---henk---
---henk---26 apr. 2018 - 19:05

Geen fijn idee laat de bankpas blijven waar hij voor bedoeld is

vredesduif
vredesduif25 apr. 2018 - 15:47

ik vind dit geen veilig systeem. We moeten de bankpas veilig opbergen. Voor diefstal te beschermen. Beter zou het zijn, als we allemaal, maandelijks 1/2 % of 1% OV belasting betalen. En gratis mogen reizen. De  OV Belasting gaat rechtstreeks naar de vervoersbedrijven. Die daar alles van moeten betalen. Dat is past een 100% veiligheid. Conducteurs geen stress meer met zwart rijders. 

jantom
jantom25 apr. 2018 - 14:19

gaat dit nieuwe betaalsysteem ook (op termijn) de OV-pasjes vervangen? Zo ja, dan zal op de bankpas ook reisabonnementen moeten kunnen worden gezet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!