Kassa

In 2020 helft minder buitenlandse toeristen

04-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nederland
Dit jaar neemt het aantal buitenlandse toeristen in Nederland met ruim de helft af ten opzicht van 2019, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Deze verwachting blijft ook staan met de versoepelingen voor vakanties die verschillende landen de afgelopen tijd doorvoerden. Ook het aantal Nederlandse toeristen die in eigen land op vakantie gaan valt dit jaar fors lager uit. 

Het bureau rekent nu op circa 8 miljoen buitenlandse toeristen. Dat is een daling van 60 procent van de ruim 20 miljoen toeristen uit het buitenland die vorig jaar Nederland bezochten. Die toeristen geven naar verwachting 5,2 miljard euro uit. Dat is dan 64 procent minder dan vorig jaar.

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat daalt met ongeveer de helft tot 12,5 miljoen. Veel Nederlanders lieten bijvoorbeeld de afgelopen tijd vakanties in eigen land zitten door de coronamaatregelen. Bij het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat in eigen land zijn alle vakanties bij elkaar opgeteld. Mensen die meerdere keren in eigen land vakantie vieren tellen dus meerdere keren mee voor het totaal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!