Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

IKEA opent bank in Nederland

31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ikea_logo.jpeg
Nederland krijgt er een nieuwe bank bij. Het gaat om Ikano Bank Nederland, eigendom van de familie Kamprad, de oprichters van de IKEA-warenhuizen. Dat heeft IKEA vrijdag bekendgemaakt.
Ikano Bank gaat voor consumenten de financiering verzorgen voor de aankoop van IKEA-artikelen. In de toekomst wil de bank ook voor andere retailbedrijven financiële diensten ontwikkelen. De producten van Ikano worden in Nederland aangeboden via internet en kiosken in IKEA-winkels.
Volgens Ikano draait het om gemak, betrouwbaarheid en eerlijkheid. ,,Wij zullen nooit verbergen dat geld lenen geld kost. En als we bij de beoordeling zien dat de klant zich een krediet niet kan veroorloven, zullen we ook ‘nee’ verkopen'', zegt Åsa Färm, manager van Ikano in Nederland.
Ikanobank, opgericht in 1988, is actief in onder meer Zweden, Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Ikano Bank bezit een Europese banklicentie en heeft erkenning van De Nederlandsche Bank om in Nederland te opereren.
Ikano begint zaterdag met de activiteiten in Nederland.
ANP

Meer over:

bank, ikea, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!