Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Iets meer kip met dierenwelzijnskeurmerk in de supermarktschappen

26 nov 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip vlees 1127

Ruim een derde van de verse kip in supermarkten heeft een dierenwelzijnskeurmerk, meldt stichting Wakker Dier op basis van een steekproef. Dat is een kleine verbetering vergeleken met 2017. Toen het ging om 29 procent.

Volgens de organisatie heeft bij Jumbo maar 19 procent van de kip zo'n keurmerk. DekaMarkt en Dirk volgen met 22 procent en 28 procent. Deen doet het juist goed met 55 procent. "Bij Deen steeg het aanbod kip met een keurmerk juist aanzienlijk. Deen is de eerste supermarkt waar meer dan de helft van het aanbod een dierenwelzijnskeurmerk draagt", aldus Wakker Dier. Ook Plus (40 procent) en Albert Heijn (38 procent) doen het relatief goed.

Onderzoek in supermarkten

Wakker Dier onderzocht voor deze steekproef de elf grootste supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar. Per supermarktketen werden drie filialen bezocht. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar