Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Iets meer kip met dierenwelzijnskeurmerk in de supermarktschappen

26-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip vlees 1127

Ruim een derde van de verse kip in supermarkten heeft een dierenwelzijnskeurmerk, meldt stichting Wakker Dier op basis van een steekproef. Dat is een kleine verbetering vergeleken met 2017. Toen het ging om 29 procent.

Volgens de organisatie heeft bij Jumbo maar 19 procent van de kip zo'n keurmerk. DekaMarkt en Dirk volgen met 22 procent en 28 procent. Deen doet het juist goed met 55 procent. "Bij Deen steeg het aanbod kip met een keurmerk juist aanzienlijk. Deen is de eerste supermarkt waar meer dan de helft van het aanbod een dierenwelzijnskeurmerk draagt", aldus Wakker Dier. Ook Plus (40 procent) en Albert Heijn (38 procent) doen het relatief goed.

Onderzoek in supermarkten

Wakker Dier onderzocht voor deze steekproef de elf grootste supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar. Per supermarktketen werden drie filialen bezocht. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!