Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hypotheekklanten ABN Amro naar rechter

18-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek_huis_geld_02.jpg
De particuliere actiegroep Stopdebanken bereidt een collectieve rechtszaak voor tegen ABN Amro vanwege de eenzijdige verhoging van de opslag van de bank op variabele Euribor-hypotheken. Dat bleek maandag uit een uitzending van televisieprogramma Radar.
70 klanten
Momenteel zouden zo'n 70 klanten bereid zijn mee te doen aan de actie. In totaal gaat het om 6000 klanten die een dergelijke hypotheek hebben bij ABN Amro.
Opslag
Volgens ABN Amro is de financiële crisis de oorzaak van de verdubbeling van de opslag, dit voorjaar, van 1 naar 2 procentpunt. ,,We zijn ervan overtuigd dat we duidelijk genoeg zijn geweest over de opslag. Als we fouten hebben gemaakt zullen we dat corrigeren'', zei John Smeets van ABN Amro Particulieren.
ING bleek afgelopen weekeinde een geplande verhoging van de opslag op een vergelijkbare hypotheek te hebben afgeblazen.
AFM
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) liet maandag weten verheugd te zijn dat ING mede naar aanleiding van deze oproep de verhoging niet doorvoert. In mei vroeg de AFM banken om terughoudend te zijn met de verhoging van de opslag bij hypotheken met een variabele rente. ,,Er zijn bij de AFM enkele tientallen meldingen, klachten en vragen over het onderwerp binnengekomen'', aldus AFM.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!