Kassa

Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

03-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rolstoel invalide 1127
De rechtbank in Rotterdam heeft het Hulpmiddelencentrum vrijdag failliet verklaard. Door het hele land was het centrum verantwoordelijk voor de uitgifte van hulpmiddelen, zoals rollators, rolstoelen, krukken en aangepaste bedden.
Het Hulpmiddelencentrum had met ruim honderd gemeenten contracten voor de levering en het onderhoud van hulpmiddelen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Zorgverzekeraars, zorgkantoren, thuiszorgorganisaties, zorginstellingen en particulieren zijn ook klant bij het centrum.
Volgens de curatoren wordt de dienstverlening de komende weken voortgezet. De hulpmiddelen die al bij ruim 50.000 WMO-cliënten in gebruik zijn, kunnen daar ook gewoon blijven.

Kamervragen

PvdA-Kamerlid John Kerstens (PvdA) heeft aan verantwoordelijk minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) Kamervragen gesteld. Hij wil onder andere van de minister weten hoe hij wil voorkomen dat kwetsbare cliënten de dupe worden van het faillissement van het Hulpmiddelencentrum.
Op 8 februari was minister De Jonge te gast in Kassa om uitleg te geven bij de problemen in de hulpmiddelenzorg. Lees meer en bekijk het fragment.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat5 apr. 2020 - 11:37

Zolang ondanks zijn zgn. ingrijpen en naar mijn ervaring loze beloftes het goedkoopste afgesloten contract met Welzorg in mijn gemeente nog steeds boven mijn behoefte wordt gesteld zal hij dit probleem ook wel opnemen in zijn eigen actieplan "# Ik regel het niet ". 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!