Kassa

Huiseigenaren mogen hypotheek vervroegd en boetevrij aflossen

03-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2605 keer bekeken
  •  
hypotheek 1127

Huiseigenaren mogen bij de grote hypotheekverstrekkers ING, Rabobank en ABN AMRO hun hypotheek volledig vervroegd aflossen, zonder dat ze hiervoor een boeterente moeten betalen. Dat komt door de sterk gestegen hypotheekrente. Eerder mocht jaarlijks maximaal 10 procent van de hoofdsom van de hypotheek boetevrij worden afgelost.

Het gaat om klanten met een hypotheekrente die lager is dan de huidige rente van hetzelfde product. Volgens ING kan er nu kosteloos afgelost worden als gevolg van “de huidige rentestand.” De rentepercentages bij hypotheekverstrekkers zijn in het afgelopen jaar ruimschoots verdubbeld.

Beleid is niet veranderd

ING wijst erop dat het beleid niet is veranderd. "Het is altijd al mogelijk geweest om je hypotheek boetevrij af te lossen als je als klant een lager percentage betaalt dan de rente van het product is op dat moment. Omdat de rente van het product nu hoger is, is dit je kans om meer dan 10 procent af te lossen", zegt een woordvoerster.

Ook boetevrij aflossen bij ABN AMRO en Rabobank

Ook bij ABN AMRO en Rabobank kunnen klanten in één klap af van hun hypotheek. "Vanwege de gestegen rente hebben nu heel veel klanten een lagere rente dan de marktrente. Ze mogen dus zonder boete af van hun hypotheek", vertelt een ABN AMRO-woordvoerder. ANP

Kassa schreef eerder over dit onderwerp:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

vanhestpatrick@gmail.com
vanhestpatrick@gmail.com5 okt. 2022 - 9:37

Het gaat niet alleen om de hogere rentestand, nog meer gaat het om de geldontwaarding door de hoge inflatie. Elke maand wordt het bedrag minder waard wat betaald wordt voor je hypotheek... dus niet gek dat de banken het niet erg vinden als je zoveel mogelijk aflost!

gerard55
gerard553 okt. 2022 - 17:09

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

leon2000
leon20003 okt. 2022 - 16:09

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!