Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

HTM-personeel staakt op 12 mei

04-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tram_01.jpg
Werknemers van vervoersbedrijf HTM in Den Haag leggen op donderdag 12 mei tijdens de ochtendspits het werk neer. Tot 8.30 uur rijden er in de stad geen trams, bussen of voertuigen van Randstadrail. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten dinsdag gemeld.
Daarmee sluiten de HTM-werknemers aan bij de eerder dinsdag aangekondigde acties van personeel van de RET en de GVB in Amsterdam en Rotterdam. In Rotterdam rijden op 11 mei geen bussen, trams en metro's tijdens de spits. In Amsterdam is dezelfde actie op 13 mei.
De werknemers bij de stadsvervoerders verzetten zich al langer met acties tegen een bezuiniging van 120 miljoen euro op het stadsvervoer, maar ook tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. Beide maatregelen leiden volgens de bonden tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.
HTM kon dinsdagavond desgevraagd niet reageren. Het vervoersbedrijf was er nog niet van op de hoogte dat de werkonderbreking op 12 mei doorgaat.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!