Kassa

Hotels rond inhuldiging worden steeds duurder

05-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hotelkamer_04.jpg
Door de inhuldiging lopen de prijzen van Amsterdamse hotels in de aanloop naar Koninginnedag fors op. Moest daags na de bekendmaking dat koningin Beatrix gaat aftreden nog 147 euro worden neergeteld voor een overnachting op dinsdag 30 april, inmiddels is dat opgelopen tot 256 euro.
Gemiddelde prijs
Dat meldde vergelijkingswebsite Trivago vrijdag. Normaal is de gemiddelde prijs voor een kamer in de hoofdstad op een dinsdag in april 142 euro. De duurste dag in de aanloop naar de feestelijkheden is evenwel zaterdag de 27e, stelt Trivago. Dan kost een nachtje slapen gemiddeld wel 317 euro. Volgens Trivago komt dat waarschijnlijk omdat er dan ook nog veel gewone toeristen in de stad verblijven.
Aantal hotels
Amsterdam telt in totaal 853 hotels, zegt Trivago. Het percentage hotels dat met Koninginnedag nog ruimte heeft, ligt momenteel rond de 20 procent. Ook in de lowbudgetcategorie moeten nog bedden beschikbaar zijn.
Berekening
Trivago berekent de gemiddelde kamerprijs door de gegevens van websites als Booking.com en Hotels.com tegen elkaar af te zetten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!