Kassa

Honderden extra treinen naar Nijmegen

  •  
05-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
trein_coupe_spoorwegen_57.jpeg
De NS zetten tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in de derde week van juli 345 extra treinen in. 's Morgens in alle vroegte voor degenen die willen meelopen, maar vooral 's avonds laat en 's nachts om de vele feestgangers af te voeren.
Drukbezocht
Hans Ruijs, voorzitter van de Vierdaagsefeesten, heeft dat donderdag gezegd. De Vierdaagsefeesten die het wandelevenement omlijsten, hebben vorig jaar in totaal 2,1 miljoen bezoekers getrokken. De feesten waren daarmee weer veruit het grootste meerdaagse evenement van Nederland.
Nijmegen
De Vierdaagseweek levert Nijmegen 42 miljoen euro extra aan bestedingen op, aldus Ruijs. Er treden in die week in Nijmegen ruim 2400 artiesten op, verdeeld over 31 podia.
Aantal wandelaars
Voor de 96ste Vierdaagse schreven zich bijna 50.000 wandelaars in volgens marsleider Johan Willemstein. Van hen zijn 5000 mensen uitgeloot, omdat er maar 45.000 mensen aan de start mogen verschijnen. Willemstein verwacht op basis van ervaring dat er op dinsdag 17 juli ongeveer 42.000 lopers echt zullen starten. Er doen 74 verschillende nationaliteiten mee.
Grootste sportevenement
De Vierdaagse is voor het eerst ook het grootste sportevenement van Nederland. Willemstein is daar tevreden over: ,,Het benadrukt dat het uitlopen van de Vierdaagse een echte sportprestatie is en niet zomaar een grapje. Wandelen is een serieuze sport. De Vierdaagse voelt zich helemaal thuis in het rijtje topsportevenementen van deze zomer.''
90-plussers
Dit jaar lopen er twee 90-plussers in het wandellegioen. De oudste debutant in de Vierdaagse is een 81-jarige Amsterdammer, die elke dag 30 kilometer wil afleggen. Een Nijmegenaar hoopt als enige de wandelmars voor de 65ste keer te voltooien.
'Koninklijk'
De Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO), de organisatie achter de Vierdaagse, mag zich de komende 25 jaar 'koninklijk' blijven noemen. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen overhandigde de organisatie donderdag een beschikking van de koningin, dat het predicaat in elk geval tot 2037 blijft gelden.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!