Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders vertrekken massaal naar de zon of de sneeuw

23-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schaatsen winter kou 930x520
Honderdduizenden Nederlanders vertrekken vrijdag en de rest van het weekeinde met voorjaarsvakantie naar de zon of - vooral - naar de sneeuw. Na de regio Zuid zijn het ditmaal scholieren uit de regio's Noord en Midden die een weekje vrijaf krijgen.

Druk op de wegen

De ANWB verwacht dat ongeveer 450.000 Nederlanders richting de sneeuw reizen. Samen met de terugkerende vakantiegangers zal het daarom flink druk worden op de routes van en naar de sneeuw. De nieuwe golf sneeuwliefhebbers op de weg draagt bij aan de drukste week van dit winterseizoen.

'De Russische Beer'

Van echte kou kan volgens de weerverwachtingen ook in eigen land worden genoten. Begin volgende week vriest het waarschijnlijk ook overdag en kan het kwik 's nachts zakken tot onder min 10. De kou komt uit Siberië, waardoor weerkundigen al spreken van 'de Russische beer'. Het leidt waarschijnlijk tot veel schaats- en ijspret. In Friesland is besloten om varen op sloten en vaarten tijdelijk te verbieden zodat het ijs kan groeien.
Op Schiphol is geen sprake van een uitzonderlijke drukte. Ondanks de vluchten naar de zon bevindt de drukte zich op het niveau dat wel vaker wordt gezien op de luchthaven. Komende vrijdag, zaterdag en zondag vertrekken in totaal ruim 180.000 passagiers. Dat is iets meer dan vorige week vrijdag en dat weekeinde, waarin het zuiden van Nederland al vakantie had. ,,Tegelijkertijd mogen we met regelmaat zoveel reizigers ontvangen'', aldus een woordvoerder van Schiphol. ANP

Meer over:

anwb, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!