Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Helft Nederlanders wil e-books in bibliotheek

16-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ebook930x520
Bijna de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk dat e-books in de bibliotheek te leen zijn. 46 procent noemt die aanwezigheid belangrijk of heel belangrijk, blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders, dat in opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken door onderzoeksbureau Ipsos is gehouden. Dat hoeven niet per se de nieuwste e-books te zijn. Dat vindt slechts 40 procent belangrijk.
Wel vindt ruim de helft van de ondervraagden (52 procent) dat bibliotheken alle e-books moeten kunnen aanbieden. Nu is dat nog niet zo omdat uitgevers licenties moeten verlenen voor het uitlenen van e-books door de bibliotheken. Daardoor is maar ongeveer een kwart van de e-books beschikbaar. De bibliotheken willen dat het systeem gelijk wordt getrokken naar dat voor fysieke boeken waarvoor een leenrechtvergoeding wordt betaald.
Overigens denken de meeste Nederlanders niet dat e-books boeken volledig gaan vervangen. 74 procent ziet dat niet gebeuren. 16 procent denkt wel dat het papieren boek verdwijnt. ANP

Meer over:

bibliotheek, e-book
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

felisch
felisch16 mrt. 2016 - 13:14

Ik lees al maanden e-books uit de Bib lekker op mijn Tablet...en ben er hartstikke blij mee....Ben niet zo mobiel en vind het een uitkomst. Geen boeken meer terugbrengen ook... en makkelijker lezen omdat de letters groter ingesteld kunnen worden en ook met meer contrast worden weergegeven...kort gezegd : een uitkomst voor mij....Groetjes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!