Kassa

Grote terugroepactie vleeswaren Jumbo, Aldi en Sligro

  •  
04-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
Vlees Suermarkt 930x520
Supermarktketen Jumbo en Aldi roepen vleeswaren die ze verkocht hebben terug. De vleeswaren komen uit een productielocatie die besmet is met de listeria-bacterie. Consumptie van de vleeswaren kan tot een gevaarlijke infectie leiden bij onder andere jonge kinderen ouderen en mensen met een verzwakte afweer.
Het gaat bij de supermarkten om diverse gesneden voorverpakte vleeswaren zoals kipfilet, achterham, grillworst en spek. Supermarktketen Jumbo haalt per direct een deel van de vleeswaren uit de schappen en vraagt klanten het gekochte vlees niet te eten en terug te brengen. Het gaat bij Jumbo om meer dan 130 verschillende producten. Een lijst is te vinden op de website van de supermarkt. Aldi zegt dat het bij hen om vier soorten vleeswaren gaat die al uit de schappen zijn gehaald. Om welke vleeswaren het bij de Duitse supermarktketen gaat, staat op hun website vermeld. Ook is bekend geworden dat Sligro 160 soorten vleesproducten uit zijn schappen haalt. Het gaat bij de keten alleen om producten die zijn bezorgd. Klanten die een van de mogelijk besmette vleesproducten hebben besteld, zijn op de hoogte gesteld. Alle supermarkten roepen klanten op het vlees terug te brengen.
Hoewel besmetting door de bacterie klein is, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen, want bij hen kan het leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. De productielocatie waar de besmetting heeft plaatsgevonden, levert ook aan supermarkt Sligro, groothandel Bidfood en Versunie. Het productieproces in de fabriek ligt tijdelijk stil.
Bronnen: ANP, NVWA, AD, Jumbo, Aldi
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!