Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote supermarktketen opent kletskassa’s tegen eenzaamheid

27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
supermarkt kassa 1127
Een grote supermarktketen in Nederland opent aankomend jaar 200 zogenaamde kletskassa’s. Het idee is ontstaan voor mensen die graag een praatje willen maken, ook zou het eenzaamheid tegengaan. 
Volgens de supermarktketen is het idee twee jaar geleden ontstaan, waarna de eerst kletskassa in Brabant is geopend. Dat bleek een “groot succes”, aldus de supermarktketen. Daarop volgend worden aankomend jaar nog eens tweehonderd kletskassa’s geopend. 

Initiatief tegen eenzaamheid

De kassa’s zijn bedoeld voor mensen die ongedwongen een praatje willen maken. De kletskassa’s worden volgens het concern vooral ingezet in gebieden waar veel eenzaamheid voorkomt, om zodoende eenzaamheid in wijken te verminderen. 

Eenzaamheid is tijdens lockdown verergerd

Tijdens de coronapandemie is eenzaamheid zichtbaar verergerd, meld onder meer de Luisterlijn. De hulplijn voerde vooral tijdens de lockdown een recordaantal gesprekken. Eerder brachten onderzoekers van de Universiteit Maastricht al aan het licht dat één op de tien Nederlanders zich ernstig of zeer ernstig eenzaam voelt. 

Meer ruimte voor initiatieven

Volgens de koepelorganisatie van supermarkten, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), zorgt de toename van zelfscankassa’s voor een verminderde drukte bij reguliere kassa’s. Hierdoor is er meer ruimte voor een praatje en sociale initiatieven zoals de kletskassa. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!