Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gordon en Carola Schouten kanshebber Dom Bontje

16-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bont voor dieren logo 930
Zanger Gordon en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) zijn dit jaar kanshebbers voor de titel Dom Bontje. De Stichting Bont voor Dieren, dat zich verzet tegen leed in de bontindustrie, wijst jaarlijks een winnaar aan na een online stemronde.
Gordon is genomineerd omdat hij een jas droeg met een kraag van vossenbont. Minister Schouten staat volgens de stichting symbool voor het leed dat de miljoenen nertsen in Nederland hebben doorstaan in de coronapandemie. Andere kanshebbers zijn presentator Koen Kardashian, rapper Tur-G en de tv-persoonlijkheden Montana Meiland en Mary Borsato, heeft Bont voor Dieren bekendgemaakt. In januari wordt duidelijk wie de winnaar is.

Lil’ Kleine en Famke Louise

Vorige keer is rapper Lil’ Kleine uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar. Daarvoor was de twijfelachtige eer voor Famke Louise. Zij is inmiddels tot inkeer gekomen en kwam dit jaar met een documentaire over de bontindustrie.
"Dankzij de inzet van Famke Louise kreeg een miljoenenpubliek voorlichting en werd er bewustwording gecreëerd over de bontindustrie", zegt directeur Sandra Schoenmakers van Bont voor Dieren. "Ik stel voor dat alle genomineerden voor 2020 haar voorbeeld volgen door deze docu te bekijken. Laat dit toch het laatste jaar zijn dat we deze verkiezing in Nederland moeten organiseren." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!