Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google Pay in Nederland beschikbaar door banken Bunq, N26 en Revolut

17-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Google Pay 1127

De banken Bunq, N26 en Revolut brachten Google Pay naar Nederland. Volgens Google kun je hiermee simpel en veilig mobiel betalen. De Google Pay-app zelf is niet beschikbaar in Nederland. Daarom kunnen alleen klanten van Bunq, N26 en Revolut gebruikmaken van de dienst. Google hoopt dit snel voor meer Nederlanders beschikbaar te maken.

Via de genoemde banken kan Google Pay gebruikt worden in alle winkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren. Door de coronapandemie is volgens het bedrijf de behoefte om digitaal en contactloos te betalen in winkels toegenomen. Vanaf 2015 is Google Pay in de Verenigde Staten en daarna in veel andere landen beschikbaar. De vergelijkbare dienst van Apple, Apple Pay, is al ruim een jaar beschikbaar in Nederland.

Toezicht op dominante positie van grote techbedrijven

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) liet eerder deze maand nog weten zich zorgen te maken over de dominante positie van grote techbedrijven als Google en Apple. De bedrijven zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in de Europese financiële sector. Dat maakt het lastiger om goed toezicht te blijven houden. Volgens de autoriteit is het belangrijk dat er meer internationaal en ook sectoroverschrijdend samengewerkt kan worden in het toezicht op de 'big techs'. Dat laatste is nu soms lastig. In Nederland beperken de grote techbedrijven hun financiële inmenging vooralsnog tot betalingen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!