Kassa

GM verhoogt investeringen in Opel

02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opel.jpg
Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) gaat zijn investeringen in Opel en Vauxhall fors verhogen. GM verwacht nu 1,9 miljard euro uit te geven om zijn Europese activiteiten weer levensvatbaar te maken. Eerder ging het bedrijf uit van 600 miljoen euro. Dat meldde GM dinsdag.
Europese regeringen hoeven door de verhoogde bijdrage van GM minder geld te steken in Opel en Vauxhall. Het bedrag, in de vorm van leengaranties, is verlaagd van 2,7 miljard naar minder dan 2 miljard euro.
De omvang van het totale reddingspakket is wel groter. Europese regeringen hebben GM gevraagd om rekening te houden met een tegenvaller van meer dan 400 miljoen euro vanwege de moeilijke omstandigheden op de automarkt. GM gaat eigen vermogen gebruiken en geld lenen om de hogere investeringen te financieren.
GM zag vorig jaar af van verkoop van Opel en Vauxhall. Het concern slankt de activiteiten sterk af. In totaal verdwijnen er ruim 8000 van de ongeveer 50.000 arbeidsplaatsen. In Duitsland gaan 3900 banen verloren. In het Belgische Antwerpen gaat een grote fabriek helemaal dicht. Daardoor komen bijna 2400 werknemers op straat te staan. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!