Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Glas nieuwe paradepaardje Samsung snel stuk'

15-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsung smartphone apps 930x520
De nieuwe paradepaardjes van Samsung, de Galaxy S8 en S8+, zijn gevoelig voor valschade. Het glas van de smartphones, met een extra smalle rand rond het scherm, breekt ,,opvallend snel''. Dat meldt de Consumentenbond, op basis van een test door Europese consumentenorganisaties.
Valproeven
De telefoontoestellen werden getest met valproeven, waarbij ze vanaf 80 centimeter hoogte vallen op een hard oppervlak. De schermen van de S8 en S8+ bleken na vijftig keer vallen zwaar beschadigd. De meeste van de 110 verschillende toestellen die de consumentenorganisaties per jaar testen, overleven deze zware valproef. Al zijn er vaak wel krassen of kleine deukjes op de hoeken van het toestel zichtbaar na de valproef.
Concurrenten nog in redelijke staat
Concurrenten van de Samsung Galaxy S8 en S8+, zoals de iPhone 7 en de Huawei P9, waren nog in redelijke staat na de test. Dit gold ook voor de populaire Samsung Galaxy S7, de voorganger van de S8. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!