Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ggz nog niet tevreden met reactie Blokhuis op urgente vraag jeugd-ggz

30-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  

De problemen in de jeugd GGZ worden steeds groter. Vorige week lieten we zien dat het voor ouders van kinderen met geestelijke problemen heel moeilijk is om  van hun gemeente om hulp te krijgen. Jacobine Geel, voorzitter van branchevereniging de Nederlandse ggz, riep demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis in Kassa op om in actie te komen. “De regering kan niet langer wegkijken bij problemen met kwetsbare jongeren!” Deze week vond er een gesprek plaats met de demissionair Staatssecretaris Paul Blokhuis.

Hieronder vind je een reactie van de Nederlandse ggz naar aanleiding van dit onderwerp.

Ernstigere problemen voorkomen

Kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma praat in onze reportage over het belang van mentale gezondheid van jongeren, en wat er op langere termijn misgaat als je er nu geen aandacht aan besteedt. "Er moet nog veel meer gebeuren, want het is een groot maatschappelijk probleem, voor heel veel verschillende kinderen - ook voor kinderen die eerst geen problemen hadden, maar nu door de maatregelen die wel krijgen. We moeten zorgen dat we die ook zo goed mogelijk bereiken en met zo licht mogelijke hulp kunnen voorkomen dat die nog ernstigere problemen krijgen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!