Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geld voor gedupeerden nepdatingsites

20-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
dating930x520
Mensen die op datingsites om de tuin zijn geleid met nepprofielen krijgen hun geld terug. Dit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgesproken met het bedrijf achter deze websites, The Right Link B.V. Het gaat om zo’n 37.000 gedupeerden. Het bedrijf heeft hiervoor ruim 9 miljoen euro gereserveerd.

17 datingsites

Consumenten die in de periode van 1 juli 2016 – 17 april 2018 gebruik hebben gemaakt van de volgende websites krijgen hun geld terug:  bd4sex.nl, matchprofielen.nl, bedmaatjes.nl, matchwereld.nl, datingprikbord.nl, regiomatches.nl, discretecontacten.nl, sexdating.nl, echtemeisjes.nl, sexflirtonline.nl, flirten.nl, tinderdating.nl, flirtstout.nl, whatsappsexflirten.nl, flrten.nl, lekkerenrijp.nl, lieverervaring.nl. De periode beperkt zich tot de periode waarin de ACM onderzoek heeft gedaan naar het functioneren van deze 17 websites.

Met chats aan het lijntje gehouden

Mensen die zich aanmeldden betaalden veel geld om in contact te komen met de persoon van het profiel. Maar dit was helemaal niet mogelijk omdat de sites met nepprofielen werkten. Consumenten werden hierover onvoldoende geïnformeerd. Zij wisten niet dat zij tegen betaling chatten met 'chatoperators'. Het verdienmodel van deze nepdatingsites hield in dat zij consumenten zoveel mogelijk chatberichten lieten sturen naar de persoon van hun keuze. Tot ontmoetingen kwam het niet. De datingsites hebben de ACM toegezegd gebruikers hierover voortaan duidelijk te informeren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!