Kassa

Geen overheidstoezicht op SSL-certificaten

09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
computer-crime-groot_08.jpg
Overheidsinstanties zijn niet belast met het toezicht op de uitgifte van zogenoemde SSL-certificaten door bedrijven zoals DigiNotar. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag.
Problemen
Bij DigiNotar ontstonden problemen bij de uitgifte van SSL-certificaten, die bedoeld zijn om de identiteit van een website te waarborgen. ,,Maar het toezicht daarop ligt puur bij de bedrijven zelf'', zei de woordvoerder.
OPTA
Het toezicht op zogenoemde gekwalificeerde certificaten ligt in handen van telecomtoezichthouder OPTA. Bij deze certificaten gaat het om de uitgifte van een elektronische handtekening die een garantie afgeeft over de identiteit van de gebruiker. De OPTA is inmiddels een onderzoek begonnen of DigiNotar juist heeft gehandeld bij de uitgifte van gekwalificeerde certificaten.
Onderzoek
De toezichthouder heeft besloten tot het onderzoek wegens de problemen die zijn ontstaan bij DigiNotar bij de uitgifte van SSL-certificaten. De waakhond wilde verder geen mededelingen doen over het onderzoek.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!