Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen beperking energiedrankjes Aldi Nederland

19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Energiedrankje 930x520
Aldi Nederland gaat de verkoop van energiedrankjes aan jongeren vooralsnog niet aan banden leggen. Dat liet het supermarktconcern weten in een reactie op het nieuws dat Aldi in Groot-Brittannië maatregelen neemt tegen de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de zestien jaar.

Brits beleid niet van toepassing

Volgens een woordvoerder namens Aldi Nederland maakt de keten in ons land deel uit van Aldi Nord, terwijl de Britse winkels tot Aldi Süd behoren. Dat zijn twee zelfstandige bedrijven. De woordvoerder stelt dat het beleid bij de Britse Aldi daarom niet van toepassing is op Nederland. ,,Wij volgen uiteraard de maatschappelijke discussie rondom dit onderwerp op de voet en we bekijken ook wat dit voor ons in de toekomst kan betekenen.''

Kinderartsen roepen op tot verbod

Maandag riepen Nederlandse kinderartsen nog op tot een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de achttien jaar omdat het drinken van die drankjes zou leiden tot klachten als rusteloosheid, moeheid, slaapproblemen en hartritmestoornissen.
De Britse Aldi gaat bij de verkoop van energiedrankjes aan jongeren bij twijfel over de leeftijd vragen naar een identiteitsbewijs. Ook andere supermarktketens in Groot-Brittannië hebben maatregelen genomen om de verkoop aan jongeren aan banden te leggen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!