Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geef studenten ruimere tijden om met ov te reizen

08-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus ov 1127
Studenten moeten meer mogelijkheden krijgen om met het openbaar vervoer te reizen voor de nodige toegang tot de universiteit en contact met medestudenten en docenten. Dit is nodig om kennis op te doen en zichzelf te ontwikkelen, zeggen de rectores magnifici van vijftien universiteiten op wetenschapssite ScienceGuide.nl.

Vanwege de coronacrisis is het campusleven grotendeels stilgelegd. Colleges worden veelal online gegeven. Straks kunnen studenten mogelijk reizen met het openbaar vervoer tussen 11:00 en 15:00. Volgens de universiteitsbestuurders is dit te krap, omdat studenten binnen die periode naar de campus moeten reizen, college volgen en weer terug naar huis moeten.

Online colleges geen permanente oplossing

Online colleges zijn geen permanente oplossing, benadrukken de universiteitsbestuurders, omdat niet iedereen gelijke toegang heeft: "Gebrekkige wifi en een ongemakkelijke thuissituatie zijn desastreus voor het online leerproces. De diversiteit van onze studentenpopulatie is een groot goed, maar we zien weer verschillen optreden. Deze crisis mag er niet voor zorgen dat de ongelijkheid in het onderwijs weer gaat toenemen."

De oproep is ondertekend door de bestuurders van de universiteiten in Groningen, Eindhoven, Rotterdam, Delft, Nijmegen, Utrecht, Maastricht, Wageningen, Enschede, Tilburg, Leiden en Amsterdam en door de rectoren van de Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!