Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

update: Storing ING bijna verholpen

21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
ING 930x520

update 16.00 uur

De storing bij ING is bijna verholpen. Volgens de bank is het euvel ontdekt en heeft de bank nog tot het einde van de middag nodig om de fouten te herstellen.

Problemen met betalen bij gedupeerde ING-klanten

ING-klanten die door een dubbele afschrijving te weinig saldo op hun rekening hebben konden niet meer betalen. Voor hen had de bank geen directe oplossing, aldus een woordvoerder. ING komt klanten die rood zijn komen te staan wel deels tegemoet. Zij betalen daarover geen rente. De zegsman erkende dat vaker dan normaal klagende en boze klanten contact zochten met de bank.

Dubbele betalingen

Afgelopen nacht schreef ING drie miljoen betalingen dubbel af. De bank liet woensdagochtend direct weten het bijzonder vervelend te vinden dat de fout is gemaakt en biedt klanten excuses aan.
De dubbel afgeschreven bedragen zijn niet twee keer overgeboekt naar de bedrijven waar ING-klanten pinden. Het streven is om woensdag het geld terug te hebben op de rekening van getroffen ING-klanten.

Pinbetalingen van maandag

Banken verwerken betalingen en overschrijvingen in groepen. Een van die groepen is per ongeluk twee keer verwerkt. Het gaat met name om pinbetalingen die maandag zijn gedaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!