Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gebruik contant geld nam flink af tijdens coronacrisis

26 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld contant

Mensen zijn sinds de uitbraak van het coronavirus flink minder contant geld gaan gebruiken, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). In het tweede kwartaal van 2020 werd bijna de helft van het bedrag uit dezelfde periode in 2019 contant uit de muur gehaald, meldt De Telegraaf.

In totaal werd er in het afgelopen kwartaal bijna 34,3 miljoen keer contant geld uit de muur gehaald met een Nederlandse pas. Dat was vorig jaar nog 66,6 miljoen. Ook werd er op jaarbasis vijf keer minder vaak contant geld opgenomen in het buitenland met een Nederlandse pas. Terwijl het aantal geldopnames afnam, nam het aantal keren dat er contactloos werd gepind aan de toonbank tussen april en juni duidelijk toe. Er werd 945 miljoen keer contactloos gepind; dat is een stijging van 30 procent op jaarbasis. Het aantal iDEAL-betalingen steeg met ruim 35 procent.

De cijfers van DNB laten verder zien dat het gebruik van de creditcard is teruggelopen. Het aantal betalingen aan de toonbank met een creditcard nam het afgelopen kwartaal op jaarbasis met ruim 20 procent af.
Bron: De Telegraaf, ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar