Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gas wordt waarschijnlijk duurder door tariefsverhoging gasleveranciers

18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas 930x520
Gasunie Transport Services (GTS) mag volgend jaar zijn tarieven met gemiddeld 2 procent verhogen. Tot dat besluit komt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

Tariefsverhoging gas

Gasleveranciers berekenen de tariefsverhoging volgens de ACM waarschijnlijk door naar consumenten en bedrijven. De precieze gevolgen voor de energierekening kan de marktwaakhond evenwel niet vaststellen.

Monopoliepositie GTS

De ACM bepaalt ook dat de totale opbrengsten van de onderneming volgend jaar met 8 miljoen euro moeten dalen, tot 878 miljoen euro. Dat de tarieven toch stijgen, komt doordat leveranciers naar verwachting minder gebruik gaan maken van het transportnet dat GTS beheert.
Het kosten- en inkomstenbeleid van GTS staat onder streng toezicht van de ACM omdat de netbeheerder een monopoliepositie heeft. Twee jaar geleden oordeelde de ACM dat de kosten flink omlaag moesten, want in de ogen van de toezichthouder werkte het bedrijf minder efficiënt dan andere Europese gastransporteurs. ANP

Meer over:

gas, gts, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!