Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fraude veroorzaakt hoge energienota's

24-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energiemeter_03.jpg
De energierekening van alle Nederlanders is onnodig hoog, mede omdat er stroom wordt gestolen door gesjoemel met persoonsgegevens. Vele miljoenen aan rekeningen blijken niet te innen door netwerkbeheerders, omdat de aanvragers van de stroom niet op de adressen blijken te wonen of simpelweg niet bestaan, meldt dagblad Metro. Vaak wordt er op de adressen hennep gekweekt.
Doorberekening
,,Die kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de maatschappij”, geeft een fraudedeskundige namens de netwerkbeheerders toe. Ook de stichting Verhuur Veilig erkent het probleem. ,,Als ik stroom wil op een bepaald adres laat ik dat gewoon komen'', zegt Rob Jozee van de stichting. Volgens hem is er ,,niemand die dat checkt''.
Toegang
Volgens de fraude-expert van de netwerkbeheerders zou het het beste zijn als energieleveranciers toegang hebben tot Gemeentelijke Basisadministraties. Dat is nu namelijk niet het geval.
ANP/Metro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!