Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Frankrijk, België en Griekenland weer open voor vakantiegangers

23-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2496 keer bekeken
  •  
zomervakantie strand zonnebril 1127
Vanaf donderdag is op vakantie gaan naar Frankrijk, Griekenland en België weer mogelijk. Het reisadvies voor die landen gaat van code oranje naar geel, vanwege gunstige coronacijfers.
Ook reizen naar Estland, de regio Sjeverna Hrvatska in Kroatië, Litouwen en Slovenië wordt per 24 juni niet langer afgeraden, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het positieve reisadvies voor België geldt overigens niet voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Griekenland staat Athene ook nog niet op geel.

Advies: let op andere beperkingen

Het ministerie wijst er op dat er ondanks een geel reisadvies er nog wel andere reisbeperkingen of andere maatregelen gelden die gevolgen kunnen hebben voor een reis. Het reisadvies voor de Verenigde Staten gaat bijvoorbeeld ook naar geel, maar het land staat geen vakantiereizen toe. Via Nederlandwerelwijd.nl kun je per land het actuele reisadvies bekijken.

Lissabon oranje, net als Spanje

Vanwege de zorgwekkende Delta-variant van corona wordt het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon donderdag oranje: alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Reizigers uit Lissabon moeten vanaf dan een negatieve test laten zien als ze naar Nederland terugkeren en bij aankomst in Nederland moeten ze in quarantaine. De rest van Portugal en de Azoren en Madeira blijven geel. Het reisadvies voor Spanje blijft oranje. Hoewel de coronacijfers in dat land langzaam verbeteren, zijn ze volgens het ministerie nog niet goed genoeg. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

pkassa
pkassa25 jun. 2021 - 8:35

De Delta variant Whaaaaaaa LAAT ME NIET LACHEN!!!! Dat mensen in deze onzin nog intrappen, dan ben je wel heel erg gebrainwast!! De landen zijn HELEMAAL NIET VRIJGEGEVEN!!! Ze zijn onder een Digital Corona Paspoort dictatuur gesteld en de reizigers die er naar toe gaan werken hier vrolijk aan mee een FAKE testbewijsje of coronapaspoort. Prettige vakantie allemaal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!