Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Forse stijging aanbiedingen biovlees'

28-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees_05.jpg
In de folders van de supermarkten is het aantal diervriendelijke aanbiedingen in een jaar tijd met ruim 70 procent gestegen. Er zijn vooral meer aanbiedingen van biologische zuivel en biologisch vlees. Dat meldde maandag Wakker Dier.
In het eerste kwartaal van dit jaar hadden de tien grote supers samen 114 diervriendelijke aanbiedingen. In de eerste drie maanden van vorig jaar ging het om 66 aanbiedingen. Onder diervriendelijke aanbiedingen verstaat Wakker Dier vleesvervangers, biologisch vlees, zuivel en eieren (met EKO-keurmerk) en producten met 2 of 3 Beter-Levensterren van de Dierenbescherming.
Supermarktketen Dirk/Bas/Digros heeft de meeste diervriendelijke aanbiedingen, gevolgd door Dekamarkt. Op een gedeelde derde plaats staan Albert Heijn, Plus, Super de Boer en Spar.
Wakker Dier streeft naar een samenleving waarin de dieren uit de vee-industrie met respect worden behandeld. De organisatie vindt dat deze dieren recht hebben op een dierwaardig bestaan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!