Kassa

Ford biedt campereigenaren met 'probleemmotor' regeling aan

24-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ford motor kassa 930
Ford Nederland wil campereigenaren met een problematisch 2.2 TDCi Ford motor tegemoetkomen. Het bedrijf laat in een verklaring weten coulant met probleemgevallen te willen omgaan, op voorwaarde dat de campermotor eerst is gecontroleerd.
Coulance na check
Wie in de toekomst bij motorproblemen gebruik willen maken van de coulance, moet op eigen kosten de motor van zijn camper een beurt geven en een verstuivercheck laten uitvoeren bij een Ford dealer. Zijn deze twee zaken gedaan dan beschouwt Ford Nederland de onderhoudshistorie van de betreffende camper "als 'op orde'". Kosten voor de check kunnen, als deze volgens het boekje worden gedaan, oplopen tot zo'n 1.000 euro. Ford stelt als voorwaarde voor de regeling dat de camper tot en met 10 jaar oud mag zijn, met maximaal 160.000 kilometer op de teller.
Verzekering in de maak
Ford meldt verder dat het werkt aan een verzekering om campereigenaren met een 2.2 TDCi motor verder te kunnen 'ontzorgen'. Zolang deze er niet is kunnen campereigenaren vrijwillig gebruik maken van de checkup, en navolgende 'coulance' bij motorissues.
NKC "eindelijk toezeggingen"
De vereniging van campereigenaren NKC heeft, naar aanleiding van Fords handreiking, een voorgenomen petitie-overhandiging en protest bij Ford Nederland voor de deur geschrapt. "Het heeft heeft veel te lang geduurd, maar Ford zet hiermee vage beloftes om in harde toezeggingen. Camperaars weten waar ze aan toe zijn. Garantie dat problemen niet ontstaan is er niet, maar als er wel de keiharde toezegging is dat ze worden opgelost, zijn we heel wat stappen verder", vindt NKC-directeur Stan Stolwerk.
Tientallen meldingen
Vereniging NKC probeert al jaren een oplossing te vinden voor Ford campermotor, type 2.2 TDCi. Al tientallen mensen hebben overeenkomstige problemen gemeld, zoals Kassa vorig jaar november liet zien. Bij deze motoren kan een gat in de zuiger ontstaan, waardoor de motor op hol slaat en met een enorme rookontwikkeling onherstelbaar defect raakt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!