Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Camperclub biedt Ford petitie aan vanwege falende motor

19-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
ford camper 930
De vereniging van camperliefhebbers, NKC, biedt komende dinsdag Ford Nederland een petitie aan, die door honderden campereigenaren is ondertekend. Aanleiding is een door Ford gefabriceerde motor, type 2.2 TDCi, die voor problemen zorgt. NKC wil dat Ford over de brug komt met een oplossing. Tot op heden legt Ford de problemen met de campermotor bij de eigenaren neer.
Naar hoofdkantoor
De NKC, 'Europa’s grootste camperclub', geeft Ford Nederland tot komende maandag 24 juli de tijd gegeven om met een oplossing te komen. Komt Ford niet over de brug, dan gaat de NKC op dinsdag 25 juli met enkele tientallen campers naar het hoofdkantoor van Ford Nederland in Amstelveen, om daar de petitie te overhandigen.
Motor op hol
De problemen betreffen de Ford-motor van het type 2.2 TDCi (bouwjaren 2006 tot en met 2010). Bij deze motoren kan een gat in de zuiger ontstaan, waardoor de motor op hol slaat en met een enorme rookontwikkeling onherstelbaar defect raakt. Een en ander gebeurt ook bij relatief lage kilometerstanden, veelal onder de 100.000. Sinds de problemen ruim twee jaar geleden aan het licht kwamen, zijn bij de NKC 85 gevallen gemeld van motoren die op een dergelijke manier kapot zijn gegaan. Vervanging kost rond de 8.500 euro. De totale schade is daarmee opgelopen tot een kleine driekwart miljoen euro, aldus de NKC.
Oplossing gevraagd
Hoewel Ford tot nu toe volhoudt dat het aan de gebruiker ligt, heeft het concern wel beloofd te willen nadenken over een oplossing en wel voor de start van het camperseizoen. Los van het mondjesmaat financieel tegemoetkomen van een zeer beperkt aantal gedupeerden, is dat echter nog niet gebeurd.
Met het aanbieden van de petitie hoopt de NKC Ford te bewegen om alsnog met maatregelen te komen waardoor camperliefhebbers "weer vertrouwen kunnen hebben in het merk".
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!