Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

FNV: eerste CAO met gelijk loon voor mannen en vrouwen

4 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 euro biljet 2017 930
Aegon heeft met vakbonden FNV, De Unie en CNV een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarin zijn specifiek afspraken gemaakt over een gelijke beloning voor mannen en vrouwen. Volgens FNV is het de eerste keer dat zij afspraken hebben gemaakt daarover. ,,We kennen in Nederland ook geen andere cao's met dergelijke afspraken'', zegt bondsbestuurder Fred Polhout.

Gelijkheid gemonitord

Aegon gaat voor februari volgend jaar onderzoek doen naar de beloning van mannen en vrouwen. Als er sprake is van ongelijkheid in het beloningsbeleid onderneemt de verzekeraar actie in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden.
De medewerkers van Aegon krijgen verder in twee stappen 4,5 procent meer loon. Op 1 september krijgen ze er 2 procent bij, op 1 juli 2019 nog eens 2,5 procent. Aan een zogeheten generatiepact wordt nog gewerkt. De cao heeft een looptijd van twee jaar en geldt voor circa 3500 medewerkers. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

latevogel
latevogel4 jul 2018 - 15:30

Dit is voor mij nieuw en ook onbegrijpelijk. Ik heb namelijk nog nooit een CAO ingezien waarbij mannen en vrouwen in verschillende tabellen verschillende lonen ontvingen. Er staat een leeftijd en een basissalaris met de volgende jaren die je in dienst blijft.Hier zou ik meer van willen weten als ik dit fout heb!