Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

FNV: Black Friday en corona gaan niet samen

7 nov 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
korting voordeel aanbieding 930 520
De FNV roept winkels op om Black Friday (27 november) dit jaar over te slaan in verband met corona. "Zet de volksgezondheid niet ook in de uitverkoop", aldus de vakbond.
Black Friday is het begin van het seizoen voor sinterklaas- en kerstaankopen. Het fenomeen is overgewaaid uit de VS. Jaarlijks komen veel klanten op de kortingen af. Ook online stijgt de verkoop enorm. "Door dit te stoppen, voorkomen we dat hierdoor het aantal coronabesmettingen in Nederland weer oploopt", aldus de bestuurders, die spreken namens winkelmedewerkers en medewerkers van de distributiecentra in het land.

Soms dranghekken nodig

De vakbond vindt Black Friday onverenigbaar met de huidige coronamaatregelen. "Alle medewerkers die kunnen werken, werken mee en in sommige winkels staan zelfs dranghekken om de toestroom van klanten goed te begeleiden. Ook in de distributiecentra is het een drukte van jewelste. In heel veel winkels en distributiecentra is zeker ten tijde van zulke drukte het volgen van de coronamaatregelen onmogelijk. Dit gaat absoluut zeer ongewenste situaties opleveren."

De oproep is gestuurd aan de Raad Nederlandsche Detailhandel. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz7 nov 2020 - 11:50

Gewoon die Hele black friday online doen.
Want de prijzen in de winkel en online zouden niet moeten verschillen.