Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Flexibel tarief energie daalt met ruim 100 euro per jaar

4 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
lamp licht gloeilamp elektriciteit energie 1127
Per 1 juli daalt de energierekening van Nederlandse huishoudens met gemiddeld 6,6 procent. Dat komt op jaarbasis neer op een besparing van ruim 100 euro voor een gemiddeld huishouden, meldt prijsvergelijkingswebsite Pricewise. 
De prijsvergelijker keek naar nieuwe tarieven van Vattenfall en Eneco, twee van de drie grootste energieleverancers. Essent, de derde grote speler, had zijn nieuwe tarieven nog niet beschikbaar. De genoemde daling van gemiddeld 6,6 procent geldt enkel voor mensen met flexibele tarieven. Doorgaan zijn huishoudens die de prijs van gas en elektra voor één of drie jaar hebben vastgezet nog wel goedkoper uit.

De gastarieven daalden het meest, met gemiddeld ruim een vijfde. Dat heeft te maken met de lagere olieprijs, de lagere vraag naar gas door de coronacrisis en de ruime beschikbaarheid van gas als gevolg van de relatief zachte winter. Dat alles zorgde ervoor dat de gasprijzen terug zijn op het niveau van 2016. Ook was er de afgelopen maanden relatief veel zon. Dit zorgde niet alleen voor een relatief laag gasverbruik, maar ook voor de opwekking van meer groene stroom. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!