Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fileleed Alpen kon worden voorkomen

29-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file-snelweg-drukte_02.jpg
De verkeerschaos in met name de Franse Alpen had afgelopen weekend deels voorkomen kunnen worden als wintersporters beter hadden geluisterd naar de weerberichten.
"Bewust een gok nemen"
Dat zegt de ANWB, aldus De Telegraaf. ,,Er werd zaterdag extreme sneeuw verwacht; daar was overal voor gewaarschuwd en dat moest iedereen weten. Maar er moet dan ook wel naar worden gehandeld, bijvoorbeeld door een dag eerder of later naar de skigebieden te vertrekken, zeker in het hoogseizoen. Maar ja, zaterdag is toch de wisseldag, dus neemt men bewust een gok'', zo liet een woordvoerder van de Alarmcentrale weten. Daar stond de telefoon roodgloeiend.
Naar schatting strandden enkele duizenden Nederlanders in de nacht van zaterdag op zondag op de smalle bergwegen, die door hevige sneeuwval bijna onbegaanbaar waren. Enkele passen werden afgesloten vanwege het lawinegevaar en de tientallen kilometers lange files, waardoor er vaak geen doorkomen meer aan was. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!