Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Facebook 'thuis' op Androidtelefoons

5 apr 2013
  •  
leestijd 1 minuten
smartphone2_02.jpg
Facebook heeft donderdag software uitgebracht waarmee bezitters van telefoons die draaien op het Androidprogramma van Google direct berichten en andere mededelingen kunnen zien op het beginscherm. De toepassing heeft de naam 'Home' gekregen. Het sociale netwerk komt over een paar maanden ook met een versie voor tablets.
'Home'
Volgens Facebook is 'Home' in eerste instantie beschikbaar op twee telefoons van HTC en drie van Samsung. HTC onthulde de 'First', een 'Facebooktelefoon' waarop het programma al is geïnstalleerd. Onderdeel van 'Home' is ook de berichtendienst van Facebook. Bij ontvangst van een bericht verschijnt het gezicht van de afzender of 'chathead' zoals het bedrijf het noemt in beeld. Door daarop te klikken opent het berichtenscherm zonder dat daarvoor een nieuwe app hoeft te worden geopend.
Verdienmodel
Facebook stond lange tijd onder druk op Wall Street vanwege vraagtekens bij het verdienmodel van het bedrijf. Facebook heeft inmiddels een aantal stappen gezet om het gebruik van het sociale netwerk op mobiele apparaten aan te jagen. 'Home' moet uiteindelijk geld op gaan leveren door er advertenties aan toe te voegen. Wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar