Kassa

Facebook komt met nieuwe functie Shops

20-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webshop webwinkel online 1127
Met de nieuwe functie Shops wil Facebook winkels aan zich binden. Via die functie kunnen winkels direct spullen verkopen op Facebook en Instagram. Voor een deel van hun gebruikers komt de dienst per direct beschikbaar en in de komende maanden moet het wereldwijd worden ingezet.
Winkels kunnen hun Facebookshop aanpassen aan hun eigen stijl. Via chatdiensten van het bedrijf zelf, Messenger, Instagram Direct of WhatsApp, kan er gecommuniceerd worden met klanten. Daarnaast werkt het bedrijf aan nieuwe functies, zoals het koppelen van loyaliteitsprogramma's aan een nieuw Facebookaccount en het taggen van producten die te zien zijn in een live-video op Facebook en Instagram. Kijkers kunnen dan direct overgaan tot kopen. 

Samenwerking

Voor het opzetten van de webwinkels werkt Facebook samen met een aantal bedrijven waarvan Shopify de bekendste naam is. Winkels moeten gebruik kunnen maken van de software van die ondernemingen en daarmee ook via Facebook hun waren gaan aanbieden. ANP

Meer over:

facebook, webshop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

manwijf
manwijf21 mei 2020 - 11:11

Wil niets te maken hebben met dat hele Facebook. 

tenormin
tenormin20 mei 2020 - 15:30

Ik lees op KASSA vraag & beantwoord zoveel miskopen die via Facebook zijn gegaan: ik koop nooit en zal ook nooit via Facebook kopen. Ik blijf wel gewoon op Facebook: gewoon voor mijn vrienden en familie. En ook om te kunnen chatten met ING, Ziggo e.a. bedrijven, die communicatie verloopt daar veel sneller.

januitgroningen
januitgroningen20 mei 2020 - 12:37

Ben blij dat ik mijn Facebook-account heb verwijderd, nadat ze zelfs gegevens over mij hadden verzameld over Wehkamp. Iedereen kan dat soort gegevens opvragen via zijn of haar account, welke gegevens door Facebook worden verzameld. Ik heb nooit gecommuniceerd via Facebook over Wehkamp. Deed wel bestellingen via Wehkamp, maar via 'cookies' hebben ze deze gegevens dus haarfijn binnen geharkt. Een enge club Facebook!  Waar zijn onze autoriteiten, om ons daartegen te beschermen als inbreuk op je privacy?! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!