Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook-gebruikers kunnen nu ook live streamen vanaf desktop of laptop

23-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
facebook_1 930X520
Facebook maakt het vanaf woensdag mogelijk om live video te streamen vanaf een desktop of laptop. Tot nu toe konden gebruikers alleen live video's streamen vanaf een smartphone.
Persoonlijke accounts
Ook wordt het mogelijk om via streamingsoftware video's te streamen. Gamers kunnen zo bijvoorbeeld mensen via Facebook live laten meekijken met hun spel. Dit was al mogelijk op pagina's, maar nog niet voor persoonlijke accounts.
Live gamen
Daarnaast kunnen gebruikers via streamingsoftware op desktop live video's gaan streamen, zodat gamers bijvoorbeeld hun gameplay live kunnen uitzenden,  meldt  Facebook. Tot nu toe was dat alleen mogelijk op Pages, maar nu is dat ook met persoonlijke accounts te gebruiken. Hoe deze functie te gebruiken is, legt Facebook uit in een handleiding .
Statusupdate
Live streamen via een ingebouwde webcam kan simpelweg door op de optie live video te klikken als je een nieuwe statusupdate maakt. Vorig jaar introduceerde Facebook live video's op persoonlijke accounts via de smartphone. Hoeveel dit tot nu toe gebruikt wordt, is niet bekend.
Bron: Tweakers.net
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!