Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook en Instagram: betalen voor abonnement wordt optie

20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1744 keer bekeken
  •  
meta facebook instagram 1127

Voor Facebook en Instagram wordt het mogelijk om een betaald en geverifieerd abonnement af te sluiten. Dat heeft Mark Zuckerberg, topman van moederbedrijf Meta, zondag aangekondigd.

Gebruikers kunnen tegen een maandbedrag hun accounts laten verifiëren. Meta mikt met de abonnementsvorm "Meta Verified" op influencers en andere "contentmakers." De dienst wordt voorlopig nog niet in Nederland aangeboden, maar wordt vanaf volgende week getest in Australië en Nieuw-Zeeland.

Kosten ruim 11 euro per maand

Meta gaat de abonnementen vanaf 11,99 dollar (11,18 euro) per maand aanbieden. Wie zich abonneert via iOS, het besturingssysteem van Apple, betaalt 13,99 dollar.

Sociale media zijn voor een groot deel afhankelijk van advertenties voor hun inkomsten. Ze lanceren steeds vaker abonnementsformules om hun inkomsten te diversifiëren. Zo lanceerde Snap al het abonnement Snapchat Plus en introduceerde Twitter de betaalde verificatiebadges.

Het moet nog blijken of veel gebruikers bereid zijn om te betalen voor diensten die voorheen gratis waren. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!