Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Extra coronamaatregelen: beperken reisgedrag en het samenkomen

13 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona coronavirus 1127

Het kabinet maakt op dinsdagavond 13 oktober 2020 bekend welke coronamaatregelen in de komende periode zullen gelden om het coronavirus een halt toe te roepen. Volgens ingewijden komen er ingrijpende maatregelen aan voor onder andere de horeca en detailhandel.

Zo moet de horeca op zijn minst rekening houden met verdere inperking van hun openingstijden. Mogelijk moeten eet- en drinkgelegenheden helemaal dicht. In winkels mag er mogelijk na acht uur 's avonds geen alcohol meer worden verkocht. Daarnaast stuurt het kabinet wederom aan op zoveel mogelijk thuiswerken, tenzij het echt niet anders kan. Naar verwachting wordt het reizen met het openbaar vervoer voor niet strikt noodzakelijke reizen verder ontmoedigd. Ook mogen volwassenen tijdelijk niet sporten in teamverband.

Naar verwachting extra maatregelen

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge zullen vanavond in een persconferentie de exacte maatregelen bekend maken. De maatregelen sturen aan op het verkleinen van het reisgedrag van mensen en het minder bij elkaar komen. Twee weken geleden werden ook al extra maatregelen getroffen, maar intussen is het dagelijks aantal besmettingen hard blijven oplopen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar