Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Euro's wisselen voor bitcoins op Schiphol

20-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoins 930x520
Reizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze vanaf woensdag inwisselen voor cryptomunten bitcoin en ethereum. Op de luchthaven is als proef een ,,bitcoin-automaat" neergezet. Schiphol is naar eigen zeggen de eerste Europese luchthaven die deze dienst aanbiedt.

'Kan handig zijn'

,,Met de bitcoin-automaat hopen we reizigers te bedienen doordat zij lokale euro’s makkelijk kunnen inruilen voor de mondiale bitcoin of ethereum", aldus Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services van Schiphol. ,,Dat kan handig zijn, omdat zij bijvoorbeeld in hun thuisland geen gebruik meer kunnen maken van euro’s."

Proef

De proef is een samenwerkingsverband tussen Schiphol en het Nederlandse bedrijf ByeleX Data Solutions BV genaamd The Byecoin Company. In eerste instantie staat de automaat voor een periode van zes maanden op de luchthaven. In deze periode wordt bekeken of de dienst voorziet in de behoefte van reizigers. ANP

Meer over:

bitcoin, schiphol, euro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

John1313
John131320 jun. 2018 - 19:37

Hoe ziet een virtuele munt er uit als die uit een automaat komt?  :-( 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!