Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Europese banken staan er beter voor'

19-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_briefjes 930x520
Europese banken zijn nu veel stabieler dan in het verleden. Ook de kapitaalmarkten staan er, gedragen door economisch herstel, beter voor. Dat concludeert de Europese Commissie vrijdag in een jaarlijks rapport over de financiële stabiliteit van de Europese Unie.
Vertrouwen in de stabiliteit
De commissie wijst erop dat de toestand van banken flink verschilt per lidstaat en per individuele bank, maar over het algemeen is er vertrouwen in de stabiliteit van de financiële instellingen. Dat beeld werd bevestigd door de resultaten van de stresstesten van vorig jaar. Banken beschikken over het algemeen over meer kapitaal en draaien op betere verdienmodellen dan voorheen.
Noodzakelijk
Volgens commissaris Valdis Dombrovskis (euro-zaken) is het noodzakelijk om te werken aan een volledige bankenunie en kapitaalmarktenunie in Europa. ,,Alleen als geïntegreerde markt zijn we in staat onze economieën te financieren en markten goed te laten functioneren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!