Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Euro daalt tot laagste stand in een jaar

04-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europa-euro_03.jpg
De wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar is dinsdagmiddag gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen twaalf maanden. Aan het begin van de middag werd de Europese munt op de valutamarkt voor 1,3112 dollar verhandeld. Aan het begin van de handelsdag was de euro nog 1,3160 dollar waard.
De koers van de euro staat de afgelopen weken sterk onder druk door de aanhoudende onrust over de tekorten van Griekenland en andere eurolanden. De miljardenkredieten die afgelopen weekeinde aan Griekenland werden toegezegd, hebben nog geen einde aan deze daling weten te maken. Vooral de vrees dat ook landen als Portugal en Spanje kredieten nodig zullen hebben, drukt de koers van de euro.
,,Het hoofdstuk Griekenland is afgesloten. Het volgende hoofdstuk is, althans volgens beleggers, Spanje. Hierna zullen misschien Portugal en Italië volgen'', zei fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management dinsdagmiddag. ,,De problemen zijn van een andere orde dan in Griekenland. Spanje heeft nooit gesjoemeld en heeft als een van de weinige landen de tekorten teruggebracht. Wel heeft Spanje een probleem als de rente zo fors stijgt.''
De Zuid-Europese beurzen gingen dinsdag ook fors onderuit. De hoofdgraadmeter van de Portugese beurs stond dinsdagmiddag 4 procent lager, de beurs in Athene ging ruim 5 procent omlaag. De Spaanse hoofdindex noteerde ruim 3 procent in de min.
ANP

Meer over:

diginieuws, euro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!