Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Essent verhoogt variabel contract met 17,50 euro per maand in 2022

19-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3095 keer bekeken
  •  
essent 1127

Voor een gemiddeld huishouden met een variabel contract wordt de energierekening bij energiebedrijf Essent volgend jaar 17,50 euro per maand duurder. Klanten krijgen in december informatie over het persoonlijke effect op het maandbedrag.

Het variabele tarief voor gas en stroom wordt op 1 januari 2022 aangepast. Klanten met een contract met variabele tarieven betalen dan voor gas 1,11 euro per kuub. Voor stroom betaalt men dan 0,2525 euro per kilowattuur. Bij een gemiddeld jaarlijks verbruik (1400 kuub gas en 3000 kilowattuur) betekent dit 656 euro per jaar extra op de energierekening. Dat meldt Essent.

Netto prijsstijging van 210 euro bij Essent op variabel tarief

Het plan van de overheid is om de stijging van de energietarieven voor een belangrijk deel te compenseren, zodat een huishouden met een gemiddeld verbruik in 2022 446 euro minder energiebelasting betaalt. Als je de prijsstijging en de compensatie met elkaar verrekent, gaat bij Essent de jaarlijkse energierekening gemiddeld netto 210 euro omhoog.

Reactie Essent op prijsstijging energierekening

"Essent doet er alles aan om de energierekening van klanten betaalbaar te houden. Door slim in te kopen, weten we de stijging van de energiekosten zoveel mogelijk te beperken voor onze klanten met een variabel tarief", aldus commercieel directer Boudewijn den Herder in een toelichting. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!