Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Essent legt tijdelijk biocentrale Cuijk stil

08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
essent.jpg
Energiebedrijf Essent stopt tijdelijk de productie van groene stroom in de biomassacentrale in Cuijk. Zonder subsidie van de overheid ziet het bedrijf geen mogelijkheid om de centrale draaiende te houden. Een woordvoerder van Essent bevestigde donderdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.
Consumenten zullen niet merken dat Essent de stekker uit de centrale trekt. De centrale is klein en slechts verantwoordelijk voor zo'n 4 procent van de totale productie van groene stroom door Essent. De looptijd van de subsidiestroom die het bedrijf de afgelopen tien jaar van de overheid kreeg, is in augustus vorig jaar verstreken. Het bedrijf heeft al een dringend beroep op de minister van Economische Zaken gedaan om de subsidiekraan weer open te draaien, maar gaat ervan uit dat het volgende kabinet daarover een beslissing neemt. Het energiebedrijf heeft overigens wel andere plannen met Cuijk. Werknemers gaan testen of op een rendabele manier uit andere massa dan hout bio-energie kan worden gewonnen. Als voorbeeld noemt de woordvoerder koffiepulp. ,,Fabrieken die koffie verwerken, zitten met een enorme afvalberg aan koffieschillen. Daar gebeurt nu meestal niets mee. Maar die miljarden tonnen aan biomassa zouden een goede grondstof zijn voor groene energie.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!