Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Enquête: Ervaringen met 1.2 PureTech-motor en de distributieriem

27-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
32078 keer bekeken
  •  
enquete_motor_V2

In Kassa was onlangs te zien dat er veel problemen zijn met de distributieriem in 1.2 PureTech-motoren die in verschillende auto's zit. Importeur Stellantis is een terugroepactie begonnen, maar deze bereikt niet alle autobezitters. Bent u in het bezit van een auto met deze motor? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

De 1.2 PureTech-motor met de betreffende distributieriem zit in verschillende automodellen van Citroën, Opel, Peugeot en DS. Indien u in het bezit bent van een auto met de betreffende 1.2 PureTech-motor en de problematische distributieriem, willen we u graag een paar vragen stellen.

Zo zijn we benieuwd in wat voor type auto u precies rijdt en of u bericht van importeur Stellantis heeft gehad met informatie over de terugroepactie. Ook willen we graag weten of de distributieriem is vervangen, bij welke kilometerstand dat is gebeurd, of u de kosten daarvoor zelf moest dragen en zo ja, of u daarvoor financiële compensatie heeft ontvangen.

Doet u mee met onze enquête?

Wilt u graag iets met ons delen over uw ervaringen? Daar zijn we heel blij mee. Deelname kan anoniem, al is er desgewenst de optie om naam- en contactgegevens achter te laten, mocht u het op prijs stellen als we naar aanleiding van uw antwoorden contact met u opnemen.

Terugblik: Waar gaat het ook alweer over?

Lees onderstaande artikelen en bekijk de reportage om te zien waar het probleem met de distributieriem in de 1.2 PureTech-motoren precies over gaat.

Lees hieronder de uitgebreide dossiertekst én bekijk de reportage.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!