Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Enorm prijsverschil tussen supermarkthuismerken

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt3_02.jpg
De prijzen van huismerken van verschillende supermarkten lopen enorm uiteen. Consumenten die hun boodschappen doen bij Albert Heijn, Coop, Plus en Poiesz zijn gemiddeld 34% duurder uit wanneer zij voor huismerken kiezen, dan bij de discounters Aldi en Lidl. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.
Prijsverschillen
Ook zonder de producten van Lidl en Aldi liggen de huismerkprijzen van de duurste en de goedkoopste supermarkt nog 24% uit elkaar. Nettorama komt dan het beste uit de test met het huismerk Perfekt. In andere supermarkten is het merk Perfekt veel duurder. Zo wordt het merk ook verkocht bij Boni, Hoogvliet, Deen, Jan Linders en Poiesz, maar hier betaal je er tot wel 24% meer voor.
A-merken
Uit de prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een huismerk kopen in plaats van A-merken, gemiddeld een kwart minder voor hun dagelijkse boodschappen betalen. Bij Nettorama is het prijsverschil met 31% tussen A-merken en huismerken het grootst. Bij Albert Heijn en Coop is dit met 20% het kleinst. 
De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!