Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energiemaatschappij Naked Energy failliet

23-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
812 keer bekeken
  •  
lamp licht gloeilamp elektriciteit energie 1127

Energiemaatschappij Naked Energie heeft faillissement aangevraagd. Door de sterk gestegen prijzen voor gas en elektra kon het bedrijf het hoofd niet boven water houden. Naked Energy heeft zo'n 2600 klanten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de vergunning van het bedrijf ingetrokken.

Door een faillissement van Anode Energie in december, ook vanwege de sterk gestegen prijzen voor gas en elektriciteit, kwam Naked Energy  in de problemen. De energieleverancier kocht namelijk energie in bij Anode Energie. Anode Energie waarschuwde toen al dat meerdere bedrijven in de problemen zouden komen. Zo viel SEPA Green Energy ook al om door het faillissement van Anode Energie.

Prijzen zijn acht keer hoger

De gasprijzen liggen inmiddels acht keer hoger dan een jaar eerder, nadat de gasprijs deze week een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Dat komt door de strenge winter aan het begin van 2021 en de lage gasreserves die daarna overbleven. Ook koopt China veel vloeibaar aardgas op om een inhaalslag te maken qua industrie. Daarnaast zijn de gasleveringen vanuit Rusland niet groot genoeg om de schaarste op te lossen.

Dat alles heeft ook weer effect op de prijs van elektriciteit, gezien dat veel wordt opgewekt met aardgas. Het gevolg is dat kleinere energiebedrijven de risico's op plotselinge prijsstijging minder goed kunnen afdekken; Naked Energy is daar nu het zesde slachtoffer van.

Tekst gaat door onder de video

Nieuwe energieleverancier

Klanten van Naked Energy worden ondergebracht bij een nieuwe leverancier en blijven gas en elektriciteit geleverd krijgen. De curator heeft tot 5 januari de tijd om een bedrijf te vinden die de klanten wil overnemen. Als dat niet lukt, dan grijpt de ACM in en worden de klanten verdeeld onder diverse energieleveranciers.

Duurder contract

Consumenten en kleinzakelijke klanten moeten bij een noodgedwongen overstap naar een andere energieleverancier waarschijnlijk een duurder contract afsluiten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!